Καλύτερα Μάλλον Πως Είναι, Θαρραλέα Κανείς, Να Αφήνει Ελεύθερα τα Συναισθήματά Του και Να τα Βιώνει.
Κλειδί, κατά τη γνώμη μας, για αυτό, πέραν του θάρρους, αποτελεί στο δημοσιευμένο άρθρο -άποψη για εμάς, άποψη έστω και επιστημονική- η απόκριση στο ερώτημα “Γιατί αποφεύγουμε την βίωση των συναισθημάτων;”, που αποτελεί και υπότιτλο στο μέρος αυτό του κειμένου.
Γράφουμε “άποψη”, επιπλέον και γιατί, ο κάθε άνθρωπος επιθυμεί για τον εαυτό του άλλα πράγματα.
Όταν προσπαθεί κιόλας για αυτά που επιθυμεί, ο εαυτός του πηγαίνει κατά αυτόν τον δρόμο που επιθυμεί.
Τα περισσότερα, κατά τη γνώμη μας, παρόμοια άρθρα, είναι μεν, πολύ καλά και χρήσιμα, αλλά δεν συμπεριλαμβάνουν δε, στο σκεπτικό τους, κάτι το μακρόπνοο για τον άνθρωπο, κάτι, δηλαδή, σε βάθος χρόνου ωφέλιμο για αυτόν, με έναν ουσιαστικό, για την προσωπικότητα του, τρόπο βελτίωσης, δεδομένου ότι στη ζωή όλα, συνεχώς, προχωράνε, συνεπώς προχωράει συνεχώς και η ανθρώπινη προσωπικότητα.
Παρόμοια άρθρα, συμπεριλαμβάνουν, συνήθως, μόνον κάτι το ωφέλιμα άμεσο, ίσως, επειδή, γενικά, τα ερωτηματολόγια των επιστημονικών ερευνών που λαμβάνονται υπόψη, συμπληρώνονται από το ανθρώπινο στατιστικό δείγμα, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη.
Αυτό, για το τελικό αποτέλεσμα των επιστημονικών συμπερασμάτων τους, έχει μεν, κάποια άμεσα πλεονεκτήματα για το εδώ και το τώρα του ανθρώπου, όμως, περικλείει δε και κάποια μακροπρόθεσμα μειονεκτήματα για το μέλλον του, πάντα κατά τη γνώμη μας.
Δείτε αν θέλετε, το άρθρο του κ. Γιώργου Κουντουρά στην ιστοσελίδα psychologynow.gr