1. Αρχική
  2. /
  3. Απόψεις Εκδόσεων Γη
  4. /
  5. Μία Άποψη: Σχετικά Με Την Παιδική Ηλικία Και Την Ενήλικη Καλοσύνη (Στέλιος Βερναδάκης)

Μία Άποψη: Σχετικά Με Την Παιδική Ηλικία Και Την Ενήλικη Καλοσύνη (Στέλιος Βερναδάκης)

0
300

Μία Άποψη:
Σχετικά Με Την Παιδική Ηλικία Και Την Ενήλικη Καλοσύνη

Το μικρό παιδί τουλάχιστον μέχρι τα πέντε του έτη, ξεπερνάει όλα τα προβλήματα που του δημιουργεί ο περίγυρός του και από αυτούς κυρίαρχα οι γονείς του, με καλοσύνη.

Οι αιτίες για αυτό είναι πολλές.

Η δίχως συναισθηματισμούς κύρια αιτία παρόλο που ο άνθρωπος αν δεν επιλέξει κάτι διαφορετικό στη ζωή του είναι κυρίαρχα συναισθηματική οντότητα ειδικά όταν είναι μικρός, είναι κατά τη γνώμη μου η πολύ καλή μη συνειδητή ανθρώπινη φύση του, που δεν έχει προλάβει να δει πολλά στη ζωή της για να μπορεί να αποφασίσει να επιλέξει κατά περίπτωση ανάμεσα σε πολλούς και διαφορετικούς από την καλοσύνη τρόπους αντίδρασης, προκειμένου να επιτύχει τον βασικότερο για την ηλικία του σκοπό της ζωής του, δηλαδή την επιβίωσή του.

Ένα σκοπό που για να τον πραγματοποιήσει τότε, χρειάζεται απόλυτα τους γύρω του ανθρώπους και ειδικά τους γονείς του.

Επαναλαμβάνουμε ότι επιλέγουμε να αιτιολογήσουμε αυτό που βιώνουμε όλοι οι άνθρωποι από τα πολύ μικρά παιδιά και την με απόλυτη καλοσύνη που φαίνεται κυρίαρχα να αντιμετωπίζουν ακόμη και τους χείριστους γονείς της σύγχρονης κοινωνίας μας, δίχως συναισθηματισμούς.

Έτσι το κρίσιμο σημείο της ενήλικης ζωής τους για να εξακολουθεί να είναι καλοσυνάτη στην αντιμετώπιση όλων όσων μπορούν να συμβούν, είναι να καταφέρουν να επιστρέψουν στην καρδιά θα λέγαμε όμως άλλοι μπορεί να προτιμούν να πούμε στη σκέψη ή στη φιλοσοφία, σε ηλικία μικρότερη εκείνης που είχαν το πρώτο πολύ άσχημο επεισόδιο που αντιμετώπισαν διαφορετικά, αντιμετώπισαν δηλαδή δίχως καλοσύνη.

Για τούτο και εκτιμούμε ότι είναι πολύ σημαντικό, τέτοια πολύ άσχημα γεγονότα να λαμβάνουν χώρα αν λαμβάνουν, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ηλικία.

Ακόμη περισσότερο όταν τούτο γίνεται σε μεγάλη ηλικία και να αλλάξουν τον τρόπο αντιμετώπισής τους οι άνθρωποι με αρνητικό κυρίαρχα πρόσημο, δεν κάνουν ποτέ πολύ ή αν προτιμάτε μεγάλο κακό, ούτε καν σε ατομική κλίμακα.

Αυτό το σκεπτικό δικαιολογεί και το γεγονός που παρατηρείτε στη ζωή, ότι δηλαδή άνθρωποι με πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, πιο συχνά ή γίνονται τόσο μαλακοί όσο τα μικρά παιδιά, ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς αν τα πολύ άσχημα επεισόδια της παιδικής ηλικίας τους είναι κατ’ εξακολούθηση δίχως κιόλας αρκετές για να υπερισχύσουν δεδομένης της ιδιοσυγκρασίας τους αντίθετες πολύ θετικές στιγμές, μπορεί να σκληρύνουν ιδιαίτερα πολύ…

Στέλιος Βερναδάκης

 

 

Η Φωτογραφία Είναι Από Πεζοπορία Των Εκδόσεων Γη Στον Υμηττό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

10 + nineteen =