1. Αρχική
  2. /
  3. Βιβλία Εκδόσεων Γη
  4. /
  5. Αναζητώντας Την Υγεία, Τη Χαρά, Την Ομορφιά, Τη Μακροβιότητα (Στέλιος Βερναδάκης)

Αναζητώντας Την Υγεία, Τη Χαρά, Την Ομορφιά, Τη Μακροβιότητα (Στέλιος Βερναδάκης)

6,377

Από Τον Απρίλιο Του 2025 Ολοκληρώθηκε Το Βιβλίο Μας «Αναζητώντας Την Υγεία, Τη Χαρά, Την Ομορφιά, Τη Μακροβιότητα» Και Αν Υπάρξει Κάτι Καινούργιο Σε Κάποια Νέα Έκδοσή Του, Τούτο Κυρίως Θα Αφορά Πιθανές Μικροδιορθώσεις Του Και Όχι Σε Κάτι Το Ουσιαστικό Για Εκείνα Που Ήδη Εκφράζει…

Τελευταία Έκδοση 25 Απριλίου 2025.

Έκδοση Ιανουαρίου 2025

Από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο του 2024 το βιβλίο μας «Αναζητώντας Την Υγεία, Τη Χαρά, Την Ομορφιά, Τη Μακροβιότητα» μίκρυνε κατά 800 σελίδες περίπου, δημιουργώντας από μερικά αυτούσια κεφάλαιά του έξι επιπλέον ολοκαίνουργια βιβλία, που και για αυτό συστήνεται σφόδρα να διαβαστούν ως συμπληρωματικά του.

Εξυπακούεται όμως πρώτα ότι ο αναγνώστης, θα συνεχίσει να διαβάζει το βιβλίο που για να έχει φτάσει έως εδώ, ήδη ξεκίνησε.

Αφαιρέθηκαν χονδρικά από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2024 από το αρχικό ομότιτλο βιβλίο τα κεφάλαια που αφορούσαν τον Άνθρωπο και το πολίτευμα της Δημοκρατίας τής άμεσης Δημοκρατίας των αρχαίων Αθηναίων και της αντιπροσωπευτικής τής εποχής μας καθώς και τα στοιχεία που εμπεριείχε για το Ελληνικό Σύνταγμα, με σκοπό οι πολύ λιγότερες σελίδες του να γίνουν πιο προσιτές στο αναγνωστικό κοινό.

Από αυτά και προσθέτοντας έναν Πρόλογο και μία Εισαγωγή, δημιουργήθηκε αρχικώς το βιβλίο μας «Άνθρωπος Και Δημοκρατία», που στη συνέχεια εμπλουτίστηκε και με άλλα κεφάλαια.

Κατόπιν αφαιρώντας ένα κεφάλαιο σχετικό με τον Άνθρωπο και το σύγχρονο Περιβάλλον, δημιουργήθηκε το βιβλίο μας «Άνθρωπος Και Φυσικό Περιβάλλον Στην Εποχή Μας».

Το τρίτο βιβλίο μας που το ονομάσαμε «Η Πρόληψη Στην Πράξη», δημιουργήθηκε από το αντίστοιχο κεφάλαιο Πρόληψη και τα υποκεφάλαιά του, του αρχικού μας πάντα βιβλίου.

Στη συνέχεια αφαιρώντας τα κεφάλαια «Το καλύτερο όλων», «Προβληματικές Ενδοοικογενειακές Καταστάσεις», «Όταν Κανείς Ελευθερώνεται – Ιπποκράτης και Δημόκριτος Επιστολαί», «Το Χιούμορ Ως Αντίδοτο Του Φανατισμού» και προσθέτοντας έναν Πρόλογο και έναν Επίλογο, δημιουργήθηκε το βιβλίο μας «Παίζοντας Πεσσούς».

Στη συνέχεια πάντα στο αναφερόμενο χρονικό διάστημα του Απριλίου – Οκτωβρίου 2024 και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, αφαιρώντας τα κεφάλαια που αφορούσαν τα «Θεμελιώδη Χαρακτηριστικά Της Ζωής», τους «Σκοπούς Του Ανθρώπου», το «Γήρας Και (τη) Νεότητα», τα «Μυστικά Της Αρμονίας» και το «Φυσικό Δίκαιο» αποπειραθήκαμε να δημιουργήσουμε το βιβλίο μας «Υγεία Και Φυσικό Δίκαιο».

Στο ίδιο αναφερόμενο διάστημα του Απριλίου – Οκτωβρίου 2024, έγινε για πρώτη φορά και η απόπειρα να δημιουργηθεί το βιβλίο μας «Υγεία Και Ασθένεια Στον Άνθρωπο».

Τα βιβλία μας όμως «Υγεία Και Φυσικό Δίκαιο» και «Υγεία Και Ασθένεια Στον Άνθρωπο» δημιουργήθηκαν οριστικά τον Δεκέμβριο του 2024.

Έτσι το αρκετά ογκώδες ίσως και 900σέλιδο κάποια στιγμή βιβλίο μας «Αναζητώντας Την Υγεία, Τη Χαρά, Την Ομορφιά, Τη Μακροβιότητα» έγινε τελικά ένα μικρό βιβλίο 128 σελίδων, αυτό που έχει πέσει αυτή τη στιγμή στα χέρια σας.

 

Πρόλογος

Το βιβλίο «Αναζητώντας Την Υγεία, Τη Χαρά, Την Ομορφιά, Τη Μακροβιότητα» εμπεριέχει από την αρχή του κιόλας ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο με τα επίσης πολύ σημαντικά υποκεφάλαιά του που τώρα πια από τον Φλεβάρη του 2025 τα συμπεριλάβαμε ως αυτόνομα κεφάλαια, για το πως νομίζουμε ότι θα πρέπει κανείς να ξεκινήσει στη ζωή του το μονοπάτι της.

Το πως νομίζουμε θα πρέπει κανείς να ξεκινήσει στη ζωή του το μονοπάτι της, ίσως πράγματι εκ νέου στην ηλικία που μάλλον θα διαβαστεί.

Τούτο ισχυριζόμαστε επειδή τα πρώτα κεφάλαιά του δηλαδή τα κεφάλαια «Ο Εαυτός», «Η Τυποποίηση Των Εικόνων», «Οι Έμβιες Οντότητες Και Η Φαντασία», «Η Φαντασία Για Τον Κάθε Άνθρωπο Προσωπικά», «Η Κατανόηση Του Μηχανισμού Των Εικόνων Και Τα Αποτελέσματά Του», «Όλα Θα Πάνε Καλά» και το κεφάλαιο «Τα Βιοφωτόνια» σκιαγραφούν το πως λειτουργεί στην ουσία του ο καθένας μας, δηλαδή ο κάθε ανθρώπινος οργανισμός.

Πιο συγκεκριμένα αποπειράται εξηγώντας να δείξει, τον κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζουν οι εικόνες στις λειτουργίες του.

Και φανερά ή αν προτιμάτε κατά τη γνώμη μας για να μπορεί κανείς αν το θελήσει να παρέμβει συνειδητά στον εαυτό του, θα πρέπει να γνωρίζει ή να γνωρίσει πολύ καλά το πως από τη φύση του ασυνείδητα λειτουργεί.

Τούτο ακριβώς φιλοδοξούν να προσφέρουν τα κεφάλαια που αναφέραμε προηγουμένως, προτείνοντας και τι κατά τη γνώμη μας είναι καλύτερο να γίνει για τον μέσο άνθρωπο από το ήδη υπάρχον.

Και να αναφέρουμε ότι αυτό που προτείνουμε είναι κάτι δοκιμασμένο από εμάς και μάλιστα σε μεγάλο βάθος χρόνου, που μας επιτρέπει να επικυρώσουμε τα θετικότατα αποτελέσματά του.

Τα θετικότατα δε αυτά αποτελέσματά του όπως τα ισχυριζόμαστε, μπορεί να τα διαπιστώσει κανείς σε κάποια αντίστοιχη κλίμακα, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα που θα τα προσπαθήσει.

Στη συνέχεια το βιβλίο αναφέρεται με βάση του πως λειτουργεί ο ανθρώπινος οργανισμός, τι στο περίπου συμβαίνει στον ίδιο τον άνθρωπο όταν φοβάται.

Δηλαδή τι στο περίπου συμβαίνει στον ίδιο όταν φοβάται, ως κάποιον αρνητικότατο καταλύτη του οργανισμού του, που στη συνύπαρξή του και με αντιδρώντες ποικιλότροπες προϋπάρχουσες συνθήκες του περιβάλλοντός του ή δυσμενείς καταστάσεις του ή και με θεμελιώδη αντιδρώντα αίτια στο είναι του ή απλούστερα αν προτιμάτε σύμφωνα και με τις απόψεις μας θεμελιώδη αντιδρώντα αίτια της υπόλοιπης διάνοιάς του, θα μπορούσε αναλόγως του μεγέθους του να πυροδοτήσει την εκδήλωση κάποιας ασθένειας.

Στη χημεία η ύπαρξη του καταλύτη σε μια αντίδραση μπορεί να την κάνει εφικτή χωρίς να συμμετέχει στο τελικό προϊόν της, ενώ από μόνη της δεν θα πραγματοποιούνταν με κανέναν τρόπο υπό τις λεγόμενες κανονικές της συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας.

Στην ουσία του όμως προσπαθεί να αναφερθεί για άλλη μια φορά όσον αφορά τα βιβλία μας, στη δικαιοσύνη που προκύπτει στο βίο των ανθρώπων όταν δεν φοβούνται καθόλου και συνάμα είναι πολύ ευχαριστημένοι από τη ζωή τους για να αποδώσουν αυτή τη δικαιοσύνη τους σκεπτόμενοι κυρίαρχα αν όχι και μόνο, καλοσυνάτα.

Κατόπιν αναφέρεται στις απόψεις μας περί ίασης, που τονίζουμε κατηγορηματικά πως ίσως και πάντα με απλό τρόπο, μπορούν να βοηθήσουν την επιστήμη της Ιατρικής.

Σε καμιά περίπτωση και με κανέναν τρόπο δεν ισχυριζόμαστε ότι την αντικαθιστούν ή την υποκαθιστούν, ακόμη και αν από το πάθος μας να θεραπευτεί κανείς δεν δείχνουμε ίσως στο αντίστοιχο κεφάλαιο να εκφραζόμαστε αναλόγως, όπως δηλαδή σας γράφουμε τώρα στον πρόλογο με έντονα γράμματα για την επιστήμη της ιατρικής.

Η ιατρική επιστήμη κατά τον τρόπο που ήδη έχει διαμορφωθεί στον χώρο μας και τον χρόνο μας δηλαδή την Ελλάδα της εποχής μας, αποτελεί όποτε κι αν εφαρμόζεται με υπευθυνότητα την πλέον ασφαλή θεραπευτική μέθοδο.

Νομίζουμε όμως ότι και οι απόψεις μας δεν βλάπτουν στο να διαβαστούν από το αναγνωστικό κοινό, αν όμως πάντοτε διαβαστούν ως απόψεις.

Στη συνέχεια το βιβλίο μας αναφέρεται στο ποιες θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι χονδρικά οι Αρχές των θεραπευτών και να προσθέσουμε ότι ήδη ο κώδικας δεοντολογίας που διέπει εδώ και πολλά χρόνια παγκοσμίως τον Ιατρικό Κόσμο που προσπαθεί να συμβιβάσει και τον βιοποριστικό χαρακτήρα του επαγγέλματος είναι πολύ υψηλός στη φιλοσοφία του, ίσως λίγο να υστερεί κάποιες φορές στην εφαρμογή του.

Βασίζεται δε κυρίαρχα σε εκείνον του αρχαίου Σοφού Ιατρού και Φιλόσοφου Ιπποκράτη, που μπορούμε όλοι οι Έλληνες και χαιρόμαστε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ήταν κάπως πιο άμεσα προγονός μας, ως ίσως για τους περισσότερους ελαφρώς ευρύτερα γεωγραφικά και γλωσσικά στον χρόνο όμαιμος.

Φανερά όμως η επίδραση του βίου του είναι όσο δεν πάει άλλο παγκοσμίως διαχρονική, σε έναν κιόλας τόσο ευαίσθητο τομέα όπως εκείνον της Ιατρικής.

Στα πλαίσια της στοιχειώδους γνωριμίας με τους προγόνους μας να πούμε ότι ο αρχαίος Έλληνας Σοφός Ιατρός και Πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης ήταν από την Κω, ενώ ο λατρεμένος ως Ήρωας και Θεός ακόμη για κάποιους και στις ημέρες μας Θεός της Ιατρικής Ασκληπιός λέγεται ότι γεννήθηκε στην αρχαία Τρίκκη δηλαδή τα σημερινά Τρίκαλα, όπως και να έχει όμως από αυτά που ξέρουμε στη Θεσσαλία.

Είτε σχετίζονται αυτά είτε όχι, οι αρχαίοι κάτοικοι της Κω με αυτούς της Θεσσαλίας είχαν αδελφοποιημένες σχέσεις, βοηθούσαν δηλαδή πολύ οι μεν τους δε και οι δε τους μεν, οποτεδήποτε υπήρχε ανάγκη.

Ο Ιπποκράτης δε από τη μητέρα του κατάγεται από τον Ηρακλή και από τον πατέρα του από τον Ασκληπιό.

 

Κατόπιν αναφέρουμε μία χαλάρωση όπως μας την έμαθε ο αείμνηστος πρωτοπόρος σε ότι κι αν έκανε φίλος μας Αργύρης Τσακαλίας, στη συνέχεια τις γενικότερες προθέσεις μας ως ενεργά μέλη μιας κοινωνίας ανθρώπων και εν κατακλείδι έναν συμπερασματικό επίλογο των φιλοσοφικών μας απόψεων.

Θα είμαστε και θα παραμείνουμε τρισχαρούμενοι σαν να φέραμε σε αρχαία ζάρια τρία εξάρια για τον κόπο σας να διαβάσετε το βιβλίο μας, αν σας ευχαριστήσει έστω στοιχειωδώς το περιεχόμενό του ειδικά όπως τελικά διαμορφώθηκε.

Σαν να έφερε τρία εξάρια αισθάνθηκε από χαρά και ο φύλακας της φρυκτωρίας στον Αγαμέμνονα του Αισχύλου, όταν από τη φλόγα που είδε στην απέναντί του φρυκτωρία κατάλαβε ότι ο Τρωικός πόλεμος τελείωσε και ότι ο βασιλιάς των Μυκηνών και αρχηγός της εκστρατείας των Αχαιών εναντίων των Τρώων, θα επέστρεφε στο σπίτι του «νικητής».

 

Βιβλίο: “Αναζητώντας Την Υγεία, Τη Χαρά, Την Ομορφιά, Τη Μακροβιότητα” – Εκδόσεις Γη – Έκδοση Απριλίου 2025 – (e-Βιβλίο PDF)

Βιβλίο: “Αναζητώντας Την Υγεία, Τη Χαρά, Την Ομορφιά, Τη Μακροβιότητα” – Εκδόσεις Γη – Έκδοση Απριλίου 2025 – (e-Βιβλίο EPUB)

 

Σας βάζουμε και την Έκδοση του Δεκεμβρίου του 2023, του Μητρικού Δηλαδή Βιβλίου Που Προέκυψαν 8 Αυτόνομα Νέα Βιβλία και που απομειωμένο και με τον ίδιο τίτλο είναι εκείνο των μόλις πιο πάνω συνδέσμων, επειδή υπάρχουν πράγματα εκεί που πρώτη φορά γράφτηκαν και χρησιμοποιήθηκαν χωρίς την παραμικρή αναφορά από άλλους.

Μητρικό Βιβλίο: “Αναζητώντας Την Υγεία, Τη Χαρά, Την Ομορφιά, Τη Μακροβιότητα” – Εκδόσεις Γη – Δεκέμβριος 2023

 

Στέλιος Βερναδάκης